دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده: (3841 مشاهده)
زمینه و هدف: یکی از بیماریهای رایج در افراد سالخورده بیماری آلزایمر است که به دلیل ماهیت ویژه آن نیاز به مراقبتهای خاصی دارد. اکثر خانوادهها در ایران به دلایلی همچون مسائل مذهبی، بافت فرهنگی و اقتصادی تصمیم به مراقبت از فرد بیمار در منزل میگیرند که این امر میتواند یک نظام مراقبت بهداشتی محسوب شود. یکی از دغدغههای اصلی خانوادههای بیماران مبتلا به آلزایمر نیاز آنان به اطلاعات مناسب و درخور در خصوص شیوه برخورد با بیماران و چگونگی مراقبت از آنها میباشد. بنابراین هدف اصلی پژوهش، شناسایی اطلاعات مورد نیاز همراهان در مراقبت از بیماران مبتلا به آلزایمر است.
روش پژوهش: پژوهش حاضر، با رویکرد کیفی و به روش تحلیل محتوا از نوع مقولهای انجام شد. جامعه آماری بخش کیفی شامل 9 نفر از همراهان بیماران مبتلا به آلزایمر در کرمانشاه بود. ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه و به روش مصاحبهی نیمه ساختار یافته انجام شد.
یافتهها: یافتهها نشان داد، چهار مقوله اصلی و شانزده مقوله فرعی در نیازهای اطلاعاتی همراهان بیماران مبتلا به آلزایمر از اهمیت زیادی برخوردارند. مقولههای اصلی شامل نیازهای اطلاعاتی مرتبط با بیماری آلزایمر، مراقبتهای روحی و روانی، مراقبتهای جسمی و بهداشت فردی و سازمانهای خدماتی بهداشتی بود.
نتیجهگیری: به طور کلی همراهان بیماران دارای دانش محدودی در خصوص انواع مراقبتهای مورد نیاز بیماران مبتلا به آلزایمر بودند. بنابراین ضروری است که ارائه دهندگان خدمات بهداشتی که مرتبط با بیماری آلزایمر هستند علاوه بر خدمات تخصصی، اقدام به آموزشهای لازم کرده تا همراهان بتوانند خدمات بهتری در اختیار این بیماران قرار دهند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي