slampanah M, sokout S, mousavi F, karam afroz M J. Self-disclosure, antecedents of self-disclosure, consequences of self-disclosure, educational environment. تعامل انسان و اطلاعات 2023; 10 (3)
URL:
http://hii.khu.ac.ir/article-1-3132-fa.html
چکیده: (281 مشاهده)
خود افشایی به فرایندی گفته میشود که طی آن، افراد اطلاعات شخصی و یا تجربههای مربوط به خود را به طور شفاهی برای دیگران بیان میکنند. مدرسه یکی از مهمترین نهادهای سازمانیافته اجتماعی است که با فراهم نمودن یک محیط سالم میتواند باعث رشد و شکوفایی جسم و روان افراد باشد؛ این امر در سایه روابط دانشآموزان با معلمان، مشاوران، و مدیران مدرسه و همچنین رشد عاطفی دانشآموزان شکل میگیرد و خود افشایی این ارتباط را توسعه میبخشد.
هدف: هدف از پژوهش حاضر، ارائه مدل پیشایندها و پیامدهایی خودافشایی در فضای آموزشی کشور بود.
روش: روش به کار گرفته شده در پژوهشحاضر، برای ارائه و تبیین الگو از روش کمی مدلیابی معادلات ساختاری استفاده شد که از نظر هدف کاربردی بود.
پس از مشخصشدن مولفههای خودافشایی در بخش کیفی، پرسشهای مربوط به هر مولفه با نظر متخصصین و بهرهگیری از آزمون CVI و CVR اعتباریابی و پرسشنامه اولیه ساخته شد. در بخش کمی جامعه آماری، دانشآموزان متوسطه دوره اول شهر تهران بودند. با استفاده روش نمونهگیری طبقهای، مناطق 1، 5، 6، 8 و 16 انتخاب و سپس با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی طبقهای تعداد 600 نفر به پرسشنامه پاسخ دادند. در انتها، با بهرهگیری از نرمافزارهای SPSS ویرایش 26 و PLS ویرایش 2.4 و استفاده از آزمونهای آماری توصیفی، استنباطی و مدلیابی معادلات ساختاری مدل پژوهش برازش شد.
.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي